čtvrtek 11. září 2014

Uzlík #23 "Criss-Cross Plus"

Jubilejní 500.  příspěvek bude v podobě "uzlíku". Zkusila jsem tradiční přehazovačku, která se používá hlavně na delších šálkách, aplikovat na šátek 90 x 90 cm. V prvním kroku se poskládá kravatka a na krku se cípy (chcete-li jinak - konce) šátku protáhnou každý jinou stranou smyčky (viz instruktážní obrázek). Návod použitý v tomto příspěvku pochází z aplikace Hermes "Silk knots". Stejný najdete také na "Knotting Cards No. 5", podobné jistě na mnoha jiných místech. Kravatka ze šátku 90 x 90 cm je však poměrně krátká. Bála jsem se, aby se smyčka nerozvolnila a šátek mi někde cestou neulítl :-) a tak jsem konečky ještě "zajistila" proložením mezi sebou navzájem.
Obrázek: Hermes

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Super, tento uzlík taky často používám a vážu ho úplně stejně jako vy, nakonec ještě musím udělat taky uzlík, jelikož se mi už stalo (tím jak je šáteček z klouzavého materiálu, že se mi odvázal a spadl na zem. Koukám, že jste si pořídila šáteček z nové kolekce :-) chtěla jsem se zeptat zda šátky od hermés kupujete tady v ČR nebo si raději pro něho zaskočíte do zahraničí nebo od někud objednáváte on-line? Jednou si chci taky koupit hermés šáteček. Ten co jste si vybrala Les Ailes de la Soie je opravdu nádherný, už se těším až ho dáte na polyvore s nějakým outfitem. Taky když už jsem u těch šátečků tak jsem se chtěla zeptat zda by jste třeba někdy nenapsala článek o tom jak se o šátečky starat (jestli je perete v ruce nebo necháváte čistit v čistírně, popř. neperete vůbec - já se snažím neprat, ale někdy se bohužel stane, že se šáteček ušpiní a je třeba.) a taky by se mi líbilo kdyby jste nafotila svoji sbírku šátečků dohromady :-)
Moc děkuji.
Monika

TH řekl(a)...

Moniko, moc děkuji za podnětný komentář! Šátečku jsem neodolala.... zamilovala jsem se do té barevné kombinace a taky mi chyběla ve sbírce :-). Zpočátku jsem se bála, zda se ke mně bude hodit a s čím jej budu moct kombinovat. A nyní mám pocit, že se díky různými barvám a odstínům hodí témeř ke všemu: modrému, černému, zelenému, šedému a bílému i k jakési žlutozelené (okrové?) barvě. Tak mám radost o to větší.
Šátečky, ani jiné zboží Hermes po internetu v Čechách neprodává a ani v jeho evropských internetových obchodech nelze zboží objednat (a nechat poslat do ČR). Moje šátky jsou z pražského butiku, z cest mám pouze dvě či tři kravatky :-). O údržbě připravím tedy malý příspěvek a stejně o své sbírce. A o víkendu zkusím i kolážku Polyvore! Moc zdravím.

Anonymní řekl(a)...

Super! Moc dekuji. Šáteček jste si vybrala opravdu dobře. Taky si myslim, že se dá hezky kombinovat, zkusila bych kombinovat ii třeba s červenou taky by to nemuselo vypadat špatně :-) a už se moc těším na další příspěvek. Monika